Konec venkovních večírků? Mohou pokračovat po celou zimu!

Letošní podzim nabral rychlý spád a už v září se objevily na horách první sněhové vločky, což může být pro milovníky venkovního posezení a zahradních párty s přáteli noční můra. Čekat s pořádáním venkovních akcí až do jara? Odsunout oslavu narozenin na dobu, kdy bude tepleji? Ani náhodou! Jediné, co se musí udělat, je vzít v potaz počasí, a upravit scénář akce s ohledem na povětrnostní podmínky. Na co se nesmí rozhodně zapomenout při organizování venkovní párty v chladnějším podzimním nebo přímo v zimním počasí?

Ochrana proti chladu a dešti

Spolehnout se na podzimní nebo zimní počasí jednoduše nejde, nikdy nelze vyloučit nízké teploty, vítr, déšť nebo sněhové přeháňky, proto úkol číslo jedna zní jasně – zajistit přístřeší pro hosty. Ideální možností je využití pronájmu párty stanů, kde se nabízí půjčení klasického nůžkového stanu, který se hodí na menší společenské události a snadno se rozkládá i skládá. Další variantou je trubkový stan, který pojme desítky nebo dokonce stovky hostů. Má široké použití při svatbách a oslavách kulatin nebo při firemních akcích pořádaných na pevném podkladu na zahradě i na louce. 

Podsedáky, deky i ohýnek

Bez čeho dalšího se garden party v chladném počasí neobejde? Večerní a noční teploty mohou klesat k nule, při spojení s vysokou vlhkostí vzduchu vlivem deště pak mohou hosté nastydnout, proto se hodí pořídit dostatek podsedáků na lavice či na židle a dek, do kterých se mohou zachumlat. Jistě návštěvníky potěší i ohýnek, který může plápolat opodál. Mnozí nepohrdnou jeho teplem i možností připravit si opečené klobásy, špekáčky nebo chleba. Stačí na stolek opodál nachystat tácy s uzeninami a nakrájeným chlebem. Nesmí chybět talířky a příbory, a samozřejmě hořčice a čerstvě nastrouhaný křen. 

Teplé občerstvení a nápoje

Čím ještě potěšit hosty na venkovní akci, která se koná v sychravém počasí? Bezpochyby zahřeje teplé občerstvení, kromě zmiňovaného ohně, na kterém se může ještě připravovat pravý buřtguláš nebo chilli con carne, zároveň potěší pochoutky z grilu dochucené pálivou paprikou nebo chilli. Jídlo zahřeje a co teprve nápoje? Kromě typických teplých alkoholických nápojů, jako jsou grog, svařené víno, punč, teplá medovina nebo griotka, nesmí chybět také běžné teplé nealkoholické nápoje včetně čaje, nealko punče nebo delikátního zázvorového odvaru, který rozproudí krev v žilách.

Napsat komentář