Každá kuchyň si zaslouží jen to nejlepší vybavení

Jak říká jedno známé přísloví, láska prochází žaludkem. A neplatí to pouze o vztahu dvou lidí, ale také o vztahu k místu, kde žijeme. Právem je především kuchyně považována za nejdůležitější součást bytu či domu. A právě proto bychom měli pozorně a pečlivě vybírat kuchyňské vybavení. Na co si dát pozor?

Kvalita, cena i design

Vybrat z neustále se rozšiřující nabídky nádobí a přístrojů, které nám mají usnadnit život, nemusí být tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Stačí si odpovědět na tři základní otázky –„ jak kvalitní kuchyňské potřeby sháníte?“, „jaký máte rozpočet?“ a „jaký styl, barvy a design jsou vám blízké?“

Bez hrnců to nepůjde

Základní vybavení, bez kterého se neobejde skutečně žádná hospodyně ani profesionální či amatérský kuchař, jsou hrnce. Rozhodně se vyhněte levným výrobkům, přednost dejte kvalitním hrncům z nerezavějící oceli. Vybírejte nejlépe ty vybavené silným, tzv. sendvičovým, dnem a ergonomickými úchyty, které se postarají o snadnou manipulaci i s horkým nádobím. Pozor si dejte, zda jsou vhodné pro plynové, elektrické, sklokeramické či indukční varné plochy a také, zda je můžete mýt v myčce. Lepší volbou jsou vždy sady nádobí – získáte tak dokonalý trendy komplet, který splní všechny obvyklé požadavky. Dokoupit další hrnce, pánve či jiné vybavení podle vaší potřeby a preferencí, pak už bude hračka.

bydlenicz-cz_tescoma_cz_01

U jednoho stolu

Tak jako se u sporáku neobejdete bez hrnců, těžko byste si na dobrém jídle pochutnali bez příborů. Ty by se měly nejen líbit, ale zejména odpovídat těm nejpřísnějším nárokům na kvalitu a použitý materiál. Pak už stačí vybírat podle vlastního gusta – barevné nebo jednoduché, elegantní, nebo snad luxusní? A nezapomeňte ani na speciální příbory pro děti!

bydlenicz-cz_tescoma_cz_02

Rada na závěr:

Také si po obědě či večeři rádi dáte šlofíka? Možná, že to není ten nejlepší nápad. Pokud vás zajímá, co byste měli po jídle správně dělat a čemu se naopak vyhnout, aby bylo vaše tělo spokojené, přečtěte si ještě tento článek.

Napsat komentář